Linnaeusprijs voor Nieuwegeinse

De Linnaeusprijs, een stimuleringsprijs van Wageningen Universiteit om de interesse voor plantenwetenschappen te vergroten, is dit jaar uitgereikt aan vier groepjes VWO-leerlingen voor hun ‘plantenwetenschappelijk’ profielwerkstuk. De hoofdprijs ging naar Dominique Hagemans, leerlinge van het Anna van Rijn College uit Nieuwegein voor haar onderzoek naar de biodiversiteit in halfnatuurlijke kalkgraslanden in Zuid-Limburg. Er waren dit jaar 38 inzendingen.
De tweede plaats voor de Linnaeusprijs is voor Yldau van der Ende en Lisanne Frankema van RSG Magister Alvinus uit Sneek voor hun onderzoek ‘Red de bij, stop de Varroamijt’. Omdat een viertal werkstukken duidelijk boven de rest van de inzendingen uitstak heeft de jury besloten om twee derde prijzen uit te reiken. Eva Verbeek en Sanne Boersma van Scholengroep Cambium uit Zaltbommel kregen een derde prijs voor hun werkstuk getiteld ‘TopGun op gras’. Ex aequo eindigden Tycho Tax en Jesse Pannekeet met hun Engelstalige werkstuk waarin ze gekeken hebben naar de mogelijkheid om jodium uit zeewier te gebruiken om zout te joderen.
De winnaar ontving uit handen van dr.ir. Ernst van den Ende, algemeen directeur Plant Sciences Group van Wageningen Universiteit, een geldprijs van 1000 euro. Voor de nummers twee en drie waren er geldprijzen van respectievelijk 500 en 250 euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk